Nytt garnparti er inne, med 2 og 3 tråds lebrasa.

FADO (fransk brun merino)

Fado garnet er i 50g nøster og spunnet med 3 tråds. Med 125m for 50g er garnet litt tynere enn vår egen 3 tråds (115m). Den inneholder mindre enn 1% lanolin og vaskes med hånd. Det finnes i 4 forskjellige farger:

100% brun (fargeparti nr 664)

80% brun og 20 % hvit (fargeparti nr 663)

50% brun og 50% hvit (fargeparti nr 662)

20% brun og 80% hvit (fargeparti nr 661)

Fadoen er en portugesisk sang-type som ble berømt i verden takket være singeren Amalia Rodrigues.

Fado garnet er spunnet av svart merino sauer som kommer fra Alentejo fylken i Portugal. Ulla er av god kvalitet (23 ym) og er naturbrun. Fonty spinneri og LAINAMAC organisasjon tok imot noen sauer i Creuse i Frankrike for å skape et tråd som har så lite impakt på miljø som mulig: ingen farging, ingen transport (sau flokkene er nær spinneriet og de fleste nøster er solgt i Frankrike). Garnet er interessant for spinneriet som utvikler sin tilbud og enda mer  for landbrukerer som er glad i å jobbe med betydning å vet hva skal bli med ulla. Den mørkeste fargen er 100% svart merino og de andre er blandet med hvit merinoull fra Arles (sør Frankrike). Dere finner kanskje noe gress eller halm i garnet, det bekrefter at de har brukt så lite som mulig prosesser for å behandle garnet som blir veldig naturlig.

Du kan hjelpe LAINAMAC ( LAInes NAturelles du MAssif Central= naturlige ull fra Massif Central) med å sponse en svart merinosau: www.histoiresdelaines.fr×

Log in